Bli scout

IMG_6330

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i som scout i equmenia Björneborg när du är 9 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du bli är du är 16 år och vara det hela livet.

Vad gör vi?

Under varje scoutmöte (som vi har 1 gång i månaden) så lagar vi mat över öppen eld, har vi en huvudaktivitet, leker lekar och har andakt.

Exempel på aktiviteter vi har gjort och ska göra: Läger, hajker, elda, sjukvård, paddla kanot, baka, hantverk, m.m

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Gemenskap
  2. Kul
  3. Friluftsliv

Svar från scouter i Equmenia Björneborg

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting.

Kontakta någon av ledarna, så kan vi berätta mer och vi kan komma överens om när det passar.

Är du intresserad?

Sara Gustavsson är vår kontaktperson. Du kan ringa Sara på 070-2708138, eller skicka ett mejl till elv1ra85@hotmail.com.